Mee doen?

Voeg hier de link naar jouw bedrijfspresentatie toe

De bedrijfspresentaties

Grande Dame Design

In een wereld waar vrouwelijke ondernemers elke dag grenzen verleggen, staat er een platform klaar om hen te ondersteunen: Grande Dame Design.

Dit exclusieve netwerk brengt inspirerende vrouwen uit diverse sectoren samen, van wijnimporteurs tot advocaten tot een seksuoloog en boerin tot eigenaresse van een paleis. Bij Grande Dame Design geloven ze in de kracht van samenwerking, van het delen van verhalen en van het vieren van successen. Hier worden niet alleen zaken gedaan, maar worden ook vriendschappen gesmeed en dromen nagejaagd.

SPAR MONS

Jan en Klarinda Mons

Bewonersvereniging Bilthoven Noord maakte een video ter aanbeveling van deze ondernemers met een “spilfunctie” in het oude dorp.

Elderhorst Media

Stan Elderhorst

De reis van Elderhorst Media begon toen Stan Elderhorst zijn passie voor het maken van films wilde combineren met zijn ondernemersdroom. Hij zag dat de bedrijfswereld steeds vaker behoefte had aan videomateriaal dat een verhaal verteld en een gevoel met zich meebrengt, maar dat er weinig videoproductiebedrijven waren die echt naar de klant luisterden.

Elderhorst Media is een videomarketing bedrijf dat gelooft in de kracht van video. Samen met een team van jonge filmmakers maken wij alle soorten videocontent voor bedrijven en organisaties en ondersteunen we bij de inzet op socialmedia.

YNS MODE

Yunus Baser

Kledingreparatie De Bilt is in januari 2016 gestart als een kledingreparatiebedrijf. Door succesvolle groei, focus op vakmanschap, aandacht voor detail en opbouw van het bedrijf hebben wij ook een extra bedrijf opgericht genaamd: YNS MODE waar wij herenkleding verkopen. Met aandacht voor kwaliteit en de nieuwste modetrends bieden wij een breed scala aan stijlvolle en trendy kledingstukken voor modebewuste mannen.

Esoterra

Stefan van Rossum

Esoterra is een holistisch opleidingsinstituut met 25 jaar ervaring in het aanbieden van hoogwaardige opleidingen op het gebied van massage en lichaamswerk. Het is onze missie om studenten op te leiden tot (zorg)professionals die vanuit een holistische benadering kunnen werken en zelfontwikkeling omarmen.

Pedikaro

Karolina Owczarek

Hallo, hier ben ik dan…Karolina uit Bilthoven. Ik ben gek op voeten en vindt het een uitdaging om van elke voet een fijne voet te maken. Ik ben ervan overtuigd dat het hebben van mooie gezonde voeten de basis is van een goede algehele gezondheid. Zo kunnen veel klachten zoals rugpijn hun oorzaak hebben in het onvoldoende verzorgen van de voeten.

Heb de mogelijkheid een uitgebreide anamnese te maken van uw voeten en daaropvolgend een passende behandeling toe te passen. De analyse zorgt voor een doelmatige voetbehandeling.Maar ook kleinere behandelingen zijn mogelijk, zoals nagels knippen of een voetmassage. De keuze ligt geheel bij u!

Schaafsma kliniek

Nathalie Schaafsma

Nathalie Schaafsma heeft de Schaafsma Kliniek in 2008 opgericht en heeft de kliniek laten groeien tot één van Nederlands innovatieve klinieken gericht op medische specialisme en leefstijl.

De Schaafsma Kliniek is gevestigd in het hart van Bilthoven op het Berg en Bosch terrein en samen met Nathalie is het gehele team gepassioneerd over duurzaam ondernemen met een doel. We geloven dat ondernemerschap niet alleen gaat over winst, maar ook over verantwoordelijkheid dragen voor onze planeet en de gemeenschap waarin we leven. Het is onze missie om een positieve impact te maken, en dat doen we op verschillende manieren.

Schaafsma Kliniek gaat verder dan alleen zakelijke transacties.
Onze passie drijft ons om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, om iets terug te geven aan onze gemeenschap. We zijn actief bezig met het verbeteren van de gezondheidszorg voor iedereen binnen de gemeente De Bilt, daarnaast streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidszorg toegankelijk te maken voor iedereen.

Buiten de Schaafsma Kliniek ondersteunt Nathalie Schaafsma Gemeente De Bilt met het verbeteren van de leefomgeving door middel van Gezond Dorp.

Bubbles & More

Jacqueline Teunissen

Ik denk dat we met Bubbles & More na een aantal moeilijke jaren toch een plek hebben kunnen neerzetten die we zo graag wilden neerzetten. Het gastvrijheidsconcept dat ik, naast mijn onderneming Kinderopvang ’t Mereltje, wilde neerzetten.

Een plek die een maatschappelijk doelt dient. Bubbles is er dóór mensen, vóór mensen. Naast de 40 medewerkers in de winkel, is het een plek waar ook BOL-ers, BBL-ers en snuffelstagiairs terecht kunnen in heel veel verschillende vakgebieden.

En waar we samen zorgen voor een plek die verbindt. Een plek waar kinderen en ouders elkaar ontmoeten bij de poppenkast, senioren langskomen voor een kopje koffie en de krant, voor een praatje met elkaar.

Daar hebben we met zijn allen hard voor gewerkt; mijn dochter met wie ik samen het bedrijf run en het gouden team dat al jaren naast ons staat. Ook voor hun vind ik het fijn dat hun harde werk erkend en gewaardeerd wordt. Want samen zijn we trots op Bubbles & More.

Step into the spotlight

Annegees van Linge Storytelling

Gestart in mei 2023 ben ik op een missie. Step into the Spotlight helpt ondernemers hun verhaal naar buiten te brengen, zodat ze opvallen in de zee van hetzelfde en gezien worden als Place to Go om meer klanten aan te trekken.

Achter iedere ondernemer schuilt een verhaal dat een spotlight verdient!

ELAXXL

Nick van der Mee

ELAXXL webservices is een design en development bureau met een sterke focus op lokaal en maatschappelijk.

Binnen mijn eigen gemeente samen met anderen mooie dingen mogen maken en kunnen bijdragen is in mijn ogen het meest waardevolle aspect van het bedrijf/werk. Dit doen we op het gebied van hosting (opslag van sites, databases en/of mailboxen), advies of sponsoring voor bijvoorbeeld BENG, de lokale voedselbank, Mens de Bilt, diverse winkeliersverenigingen en sportclubs.

Maar we proberen ook bij te dragen aan de lokale zichtbaarheid en de verbinding tussen online en offline door middel van websites, webshops en/of (integratie met) het gebruik van social media.
Dit klinkt allemaal vrij abstract dus ik zal het toelichten aan de hand van een paar voorbeelden: Denk aan “gewoon” een mooie website als visitekaartje voor bijvoorbeeld La Terrazza of Schoenmakerij de BanQ, een website met een evenementenkalender en het actuele weerbericht voor Eetcafé van Miltenburg of een website met nieuwsberichten vanuit Instagram en evenementen vanuit Facebook voor Bilthoven Centrum. Maar ook aan koppelingen met betaalsystemen, boekhoudpakketten en maatwerk om de voorraad vanuit het kassasysteem te synchroniseren naar de webshop en terug voor bijvoorbeeld het Rijwielpaleis, of een allergenen applicatie waarbij het gehele assortiment op basis van naam of nummer kan worden opgezocht en je gelijk kan zien of, en zo ja welke allergenen er in een product/maaltijd zitten bij Slagerij van Loo.
Daarnaast in Coronatijd in samenspraak met een paar ondernemers “De Bilt Online” opgezet, een Facebook groep en pagina en een Instagram account waar ondernemers en winkeliers in de gemeente gratis hun producten, diensten en activiteiten kunnen plaatsen.

Gelato Burano

Friso Hennings Backer

Gelato e Caffe Burano: Italiaans ijs met een beetje meer????
In 2013 is Gelato Burano gestart met een charmante Italiaanse ijssalon in De Bilt. Met een achtergrond in horeca en ondernemerschap, was de ambitie van eigenaar Friso (uit Bilthoven) om met een eigentijds en nieuw horeca concept in een traditionele sector weer leven te brengen in dorpen of buurten, waar winkels juist onder druk staan. Met ijs van de 1e Nederlandse wereldkampioen ijs maken (1996), dus van de hoogste kwaliteit.
In 2015 opende een 2e vestiging in de wijk Oog in Al in Utrecht (zie filmpje), passend bij onze doelstelling om buurten leuker te maken. In 2020 opende wij een 3e ijs- en koffiesalon in Bilthoven centrum en in 2021 een 4e in Maarssen-Dorp. Onze zaak in De Bilt is in 2021 verhuisd naar een beter plekje op de Dorpsstraat vol in het zicht. Een 5e project loopt momenteel in de afrondende fase en opent begin 2024 (locatie nog geheim). In de corona periode zijn wij juist sterk gegroeid en werd de kracht van ons concept bevestigd in crisistijd. Vanaf het startjaar tot nu is de jaaromzet circa 25x hoger en ons team gegroeid naar 70 werknemers.
Stap voor stap hebben we ons concept ook verder verfijnd. Wij bieden naast ons ijs en eigen koffiemerk (sinds 5 jaar), ook panini, zoete gerechten en in Maarssen en Utrecht ook steenoven pizza aan. Ook voor een koel drankje kun je bij ons terecht op onze heerlijke terrassen in de zon. Inmiddels zijn we waar we willen zijn: Gelato Burano is nu echt een Italiaanse IJssalon met een beetje meer, 12 maanden per jaar geopend! En niet meer weg te denken voor duizenden mensen uit gemeente De Bilt en Utrecht regio. Ciao, Gelato Burano!
NB; filmpje is niet up to date, maar zo vrolijk en straalt de sfeer van ons bedrijf uit.

Wereldwinkel de Bilt

de fairtrade cadeauwinkel

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten – zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren – er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij!

Rekitchen

Keukenrenovatie / Ruth Nagel

De kleur van je keuken bevalt je misschien niet meer, de folie van de fronten laat los, het aanrechtblad is lelijk geworden, of de apparatuur is verouderd en mist de moderne mogelijkheden. Maar de indeling bevalt je nog altijd prima. Wat doe je? Een nieuwe? Of ga je naar Rekitchen in Westbroek om je oude keuken een nieuw leven te geven?

In 2020 zijn we officieel begonnen met Rekitchen als onderdeel van Vink Witgoed BV
Wij merkten dat veel klanten wel wensen hebben om hun keuken aan te passen of op te knappen, maar helemaal geen behoefte hebben aan een nieuwe. Omdat ze prima tevreden zijn met de huidige indeling of niet zitten te wachten op een paar weken rommel en gedoe in huis.

Waar niks mis mee is, dat hoeft ook niet weggegooid te worden. Bij Rekitchen denken we graag mee over een duurzame oplossing. Van reparatie tot renovatie: alles is bespreekbaar. We gaan vrijblijvend langs om alle mogelijkheden te bespreken en de keuken op te meten.

Rekitchen zoekt ook praktische oplossingen. Zo kan het bijvoorbeeld heel fijn zijn om kastjes te vervangen door een ladensysteem, dat veel lichter en praktischer is in het gebruik. Of om het gasfornuis met ouderwetse afzuigkap te vervangen door een modern toestel met afzuiging in de kookplaat.

Rekitchen heeft een team specialisten op allerlei terreinen klaarstaan. Met Aart van der Linden hebben ze een ervaren meubel- en interieurbouwer in huis, en Ruth Nagel en zijn team weten alles van de hedendaagse keukenapparatuur. “Uw vertrouwde keuken weer als nieuw!” dat is onze slogan. “Precies zoals de klant het wil. Een duurzame oplossing zonder overlast. Het kán!”

Rekitchen, Pr. Christinastraat 3 Westbroek, 0346 28 12 09, info@rekitchen.nl | www.rekitchen.nl

Nieuw Bureveld

Samen duurzaam voedsel verbouwen

Herenboeren Nieuw Bureveld is een initiatief van een groep inwoners uit de regio Utrecht. Wij willen grip op ons eten, gezond eten, weten waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

We realiseren een kleinschalig, gemengd boerenbedrijf, een zogenaamde Herenboerderij, op Nieuw Bureveld in De Bilt. Want het is toch fantastisch als ons eten in onze eigen omgeving wordt geproduceerd? En wat is er leuker dan een boerderij te hebben waar je van eet?

De Mol

Drankenspecialist

Recht op je doel af

Met één blik weet je precies waar je moet zijn in de winkel. Hou je van Bordeaux of juist Italiaans, je vindt direct jouw wijn! Zowel wit, rosé en rood staan bij elkaar op streek of land. Dit geldt ook voor gedestilleerd. Heel vlot weet je de plek te vinden waar je overigens overstelpt wordt met jouw favoriete drank. Hulp nodig? Geen punt, het zeer ervaren team van De Mol wijst je de weg door de wijngaarden van de wereld of naar de beroemdste destilleerderijen.

Wijn voor elk moment

Wil je een wijn voor alle dag? Een lekkere smaakmaker na een dag hard werken? Een dagelijks glas bij het avondeten? De Mol weet je te verrassen met een goed en betaalbaar glas wijn. Ook als je wilt uitpakken bij een diner of jezelf en je gasten eens goed wilt verwennen met een topwijn, dan kun je bij De Mol heel goed terecht. Je vindt hier wijn uit de topwijngaarden van de Bordeaux en de Bourgogne, maar ook de top uit de nieuwe wereld zoals Salentein en Bernardus.

Whisky en gedestilleerd

De wand gedestilleerd is imposant. Met nadruk op de (Single Malt) Whisky’s. Overzichtelijk staat de wereldtop op dit gebied in de drankenwinkel. Whisky’s uit Schotland natuurlijk, van de bekende merken en streken, maar ook van kleine stokerijen. Maar ook whiskey uit Ierland en, geloof het of niet, uit Nederland! Verder natuurlijk Cognac, Rum en Gin. Ook hier geldt weer, alleen het allerlekkerste en -beste komt er in.

Partyservice

Heeft u thuis of op locatie een evenement te organiseren, dan kunt u gebruik maken van de Partyservice van De Mol DrankenSpecialist.